Biskupi apelujú na štát, aby zmiernil dosah rastúcich cien

05.02.2022 Bratislava

Bratislava 4. februára (TASR) - Biskupi apelujú na predstaviteľov štátu, aby zmiernili ťaživý dosah rastúcich cien na život ľudí. TASR o tom v piatok informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

Z iniciatívy Svätého Otca Františka sa v piatok slávi Medzinárodný deň ľudského bratstva. Biskupi pripomínajú, že patríme do veľkej ľudskej rodiny a, vyjadrené slovami pápeža, "všetci sme na jednej lodi". Veriacich a ľudí dobrej vôle pozývajú k podpore bratstva a solidarity. "Urobme tak konkrétnym spôsobom prostredníctvom farských či diecéznych charít. Zachovajme si vnímavosť voči ľuďom, ktorí sa dostali do zlej situácie a podeľme sa s chudobnými," uviedli biskupi.

Bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský, košický arcibiskup Bernard Bober a prešovský arcibiskup Ján Babjak apelujú na každého, aby nehľadel iba na seba a svoje záujmy, ale bral ohľad aj na druhých. "Zároveň v situácii plošného zvyšovania cien energií a potravín k nám stále naliehavejšie dolieha hlas slovenských rodín. Apelujeme preto dôrazne aj na predstaviteľov štátu a žiadame ich o prípravu systémových riešení, ktoré by zmiernili ťaživý dosah rastúcich cien na život bežných ľudí," dodali biskupi.
 

Vyberte región